Ankara Emniyeti’ndeki darbe soruşturması İYİP’e sıçradı

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturması çerçevesinde yaşanan gelişmeler üzerine Mülkiye Başmüfettişlerinin raporu doğrultusunda üç polis müdürü açığa alındı. Savcılık kararıyla Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan’ın adreslerinde arama yapıldı.

Emniyet kumpası soruşturması büyüyor: Polislerin evine operasyonGüncel

Üç polis müdürüne yönelik ev aramasına neden olan soruşturmanın Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı isyan başlığı altındaki 316. madde hükmü olan “suç için anlaşma”, TCK 258. maddedeki “göreve ilişkin sırrın açıklanması”, TCK 277. madde hükmündeki “yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs”, TCK 283. Madde hükmündeki “suçluyu kayırma” ve TCK 285. Madde hükmündeki “gizliliğin ihlali” ve ve Anayasal düzenin işleyişine karşı suçlarına yönelik gerçekleştirildiği öğrenildi.

Haklarında soruşturma yürütülen üç emniyet müdürünün bazı siyasi isimler aleyhinde faaliyet yürüttü iddiası da gündeme gelmişti. O isimlerden biri olduğu öne sürülen ve konuyu Meclis gündemi de taşıyan İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz avukatı aracılığıyla suç duyurunda bulundu.

Poyraz suç duyurusunda söz konusu müdürlerin kendisi hakkında telefon dinlemesi dahil teknik ve fiziki takip yaparak kanunsuz şekilde bilgi topladığını öne sürdü.

Bu kişilerin kanunlar tarafından koruma altına alınan kişisel veri kapsamındaki bilgilerine ulaştığı kaydedilen suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

“Yukarıda açıklanan sebepler dolayısıyla ; müvekkil ile ilgili olarak son 12 ay içerisinde Ankara Emniyet Müdürlüğü veya Emniyet Genel Müdürlüğünün başkaca birimleri tarafından yapılan tüm adli ve önleme amaçlı çalışmaların , CMK 135 ve 140 kapsamında, Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu Ek 7. Madde kapsamında herhangi bir dinleme ve izleme yapılıp yapılmadığının araştırılması ve bununla birlikte kanun amir hükmü gereği suç soruşturması için depolanan önleme/adli amaçlı kullanılan tüm veriler üzerinden; telefon kayıtları, telefon baz kayıtları, IP üzerinden sosyal medya araçları üzerinden yapılan haberleşmeleri, Telefon İMEİ , TC, Adres, MERNİS kayıtları, Konaklama, kayıtlı her türlü ödemeler, Seyahat, Yakıt alma, Plaka tanıma sistemi, MOBESE vb. sistemlerde müvekkille ilgili olarak yapılan tüm incelemelerin yukarıda bahsi geçen iddialar çerçevesinde araştırılarak, bu işlemleri yapan birim ve kişiler hakkında cezalandırılmaları amacıyla iddianame tanzim edilmesini hususunda gereğini talep ederim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir