Asus ROG Ally X Fiyatı ve Çıkış Tarihi Belli Oldu

Mayıs ayında Asus, geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü ROG Ally taşınabilir oyun bilgisayarının geliştirilmiş bir versiyonu olan ROG Ally X üzerinde çalıştığını doğrulamıştı. Şimdi ise şirket, YouTube’daki bir canlı yayın sırasında şirket, Asus ROG Ally X fiyatı ve çıkış tarihi konusunda açıklamalarda bulundu.

Açıklamaya göre, Windows 11 tabanlı Asus ROG Ally X Temmuz ayında 799 dolardan piyasadaki yerini alacak. Ön siparişler de şimdiden başlamış durumda.

Geliştirilmiş modelde aynı AMD Radeon Z1 Extreme çipi ve 120Hz yenileme hızına sahip aynı 7 inç 1080p ekran yer alacak. Öte yandan yeni modelde orijinal ROG Ally’ın 40w pilinin iki katı büyüklüğünde 80w pil yer alacak. Pil çok daha büyük olsa da Asus, ROG Ally X’in ağırlığının orijinaline kıyasla yalnızca 70 gram arttığını söylüyor.

Ek olarak ROG Ally X, orijinalinin 512 GB’ına kıyasla, kutudan 1 TB SSD depolama alanı ile çıkıyor. Ayrıca ürün standart M.2 2280 dahili SSD boyutunu da kabul edecek ve böylece sahipleri isterlerse daha büyük depolama miktarlarına daha kolay yükseltme yapabilecekler.

RAM miktarı da ROG Ally’deki 16 GB RAM’e kıyasla LPDDR5X-7500 desteğiyle 24 GB’a kadar çıkacak. Şirket, tüm bu özellikleri yeni ROG Ally X’e dahil etmek için ROG Ally’ın anakartını yeniden tasarlamak zorunda kaldığını söylüyor.

Yeni sürüm ayrıca beyaz ROG Ally’ye kıyasla siyah renkte geliyor. Taşınabilir oyun bilgisayarının ergonomisi de iyileştirildi ve elde tutulması daha rahat hale geldi. Kumanda kolları da geliştirilerek orijinalinde 2 milyon olan döngüye karşılık 5 milyon döngüye kadar dayanabilecek. D-Pad de daha hassas olacak şekilde yeniden tasarlandı.

Ayrıca artık iki USB-C bağlantı noktası sunulacak. Cihazın soğutma sisteminin bir parçası olan iki fan daha küçük ve daha ince olsa da selefine göre ROG Ally X yüzde 10 daha fazla hava akışı üretebilecek. Harici XG mobil GPU’ya bağlayabilmeniz için gereken bağlantı noktası ROG Ally X’te mevcut olmayacak.

Asus, ROG Ally X ile birlikte Temmuz ayında cihaz için Armoury Crate yazılımının yeni bir sürümünü yayınlayacak. Armoury Crate 1.5, daha sezgisel bir kullanıcı arayüzü ve yeni işlevler içerecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir