Başkatipler noterin yokluğunu fırsat bilip 8 milyonluk vurgun yaptı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Denetim Bürosunca yapılan ihbar yazılarında, Üsküdar’daki noterin vergi dairesine yatırması gereken harç, damga vergisi, değerli kâğıt bedeli ve motorlu araç tescil belge bedellerini geç yatırdığı anlaşıldı.

Sabah’tan Oğuzhan Uysal’ın haberine göre, 3 ila 128 gün arasında değişen sürelerde gecikmeli yatırılan bedelin 5 milyon 417 bin TL olduğu belirlendi.

İfadesine başvurulan noter B.Y., yolsuzlukların eski başkâtip Sevgi Ö. ve onun referansıyla işe alınan eski kâtip Serkan Ö. tarafından yapıldığını bildirdi.

Noterin ihbarı üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Noter B.Y., 3 yıl önce kardeşini kaybettiğini, annesinin Alzheimer olması nedeniyle sadece haftanın 3 günü notere uğradığını söyledi.

Annesinin hastalığıyla ilgilendiği dönemde başkâtip Sevgi Ö’nün kendisine güven duymasını sağladığını belirten noter, 8 milyon TL zararlarının olduğunu, ailevi nedenlerden dolayı yeterince denetleyemediği Sevgi Ö. ile Serkan Ö’nün araç alım satımı yaptıklarını belirtti.

Ödenmeyen harçlar ve KDV için denetimden önce sahte makbuz düzenleyen iki şüpheliden Sevgi Ö’nün 1 yıl içinde 11 araç, Serkan Ö’nün ise 6 araç alım satımı yaptığı ortaya çıktı.

Türkiye Bankalar Birliği de şüphelilerin hesap hareketlerinde 6 farklı banka, online ödeme sistemleri ve kuyumcuya toplam 10 milyon 751 bin lira para çıkışı olduğunu bildirdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca Sevgi Ö. ve Serkan Ö. hakkında hazırlanan iddianamede, “Zincirleme şekilde zimmet” ve “Özel belgede sahtecilik” suçlarından toplamda ayrı ayrı 9 yıl 4 ay 15 günden 34 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Noter B.Y. hakkındaki soruşturmada ise, “Zimmet” suçundan 5 yıldan 12 yıla “Özel belgede sahtecilik” suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istendi.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir