“Evde Tek Başına” filmindeki lüks malikane 170 milyon TL’ye satışta

ABD’nin Chicago şehrine ait Winnetka’daki kırmızı tuğlalı Georgian evi, “Evde Tek Başına” filminde, Macaulay Culkin tarafından canlandırılan Kevin McCallister’ın evi olarak ünlü ve filmin hayranları tarafından da sık sık ziyaret ediliyor. 

Artık 1990 yapımı “Evde Tek Başına”yı sevenler, evi kendileri için satın alma şansına sahip. Mülkün sahipleri Tim ve Trisha Johnson, evlerini 12 yıl sonra ilk kez piyasaya sürüyor. 

İstenen fiyat yaklaşık 170 milyon TL (5,25 milyon dolar), emlak kayıtlarına göre, bir muhasebe firmasının ortağı olan çiftin 2012’de ödediği yaklaşık 51 milyon TL (1,6 milyon dolar) oldukça yüksek bir fark. 

Çift, evi satın aldıktan kapsamlı bir şekilde yeniledi, ancak filmde yer alan birçok orijinal unsuru yok etmedi. İlk olarak 1920’lerde inşa edilen beş yatak odalı ev, yaklaşık yarım dönümlük bir arazi üzerinde yer alıyor.

Johnsonlar, evi satın aldıktan yaklaşık dört yıl sonra büyük bir yenileme yaptıklarını, bodrum katını bitirip genişlettiklerini ve bir ev sineması ile spor sahası eklediklerini söyledi. Ayrıca, iki taraflı şömineli, ekranlı bir sundurma da dahil olmak üzere evin bazı kısımlarını da yeniden yapılandırdılar.

Ancak çift, ön kapı ve Kevin’in kızakla kaydığı merkezi merdiven gibi filmde öne çıkan özellikleri bırakmaya dikkat etti. “Bu filmde vardı ve klasik. Bunu çıkarmak ya da hiçbir şekilde dokunmak istemedik.” yorumunda bulundular.

Ev sinemasının yedi özel koltuğu ve bir bar alanı var. Trisha, yeğeninin ve arkadaşları ile ebeveynlerinden oluşan büyük bir grubun evdeki sinemada, “Evde Tek Başına”yı izlemeye geldiğini söyledi. 

Birkaç yıl önce Johnson’lar evin bir Lego kopyasını inşa ettiler ve bu kopya, büyük bir Kevin Lego figürüyle birlikte tiyatroda sergileniyor. Çift, “Lego bunu bize teklif etmek için ulaştı ve biz de kabul ettik” dedi. Her ikisini de evin bir sonraki sahibine bırakmayı planlıyorlar.

Johnson’lar evi çok seviyor ancak piyasa koşullarından yararlanmak için satmaya karar verdiklerini belirttiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir