Haftaya Bu 3 Altcoin’e Yaklaşmayın: Yüksek Riskli!

Kripto para piyasaları, kripto yatırımcıları için hem fırsatlar hem de önemli riskler barındırır. Diğer bir ifadeyle, oldukça değişken bir yapıya sahiptir. Titiz temel ve teknik analizlere dayanarak hangi kripto para birimlerinden uzak durulması gerektiğini ayırt etme becerisi, kâr ve zarar arasındaki farkı yaratabilir. Kripto uzmanı Vinicius Barbosa, yatırımcıların ve traderların haftaya uzak durmalarında fayda gördüğü 3 altcoin açıklıyor.

Listenin ilk sırasında dYdX (DYDX) geliyor

Arz dinamiklerini etkileyen tokenomics ve aşırı alım ya da aşırı satım koşulları kripto paralar için çok önemli göstergelerdir. dYdX’in (DYDX), temel ekonomik hususlar nedeniyle önümüzdeki hafta işlem görmekten kaçınacak ilk altcoin. Özellikle, büyük bir token kilidinin açılması 24 Kasım’da başladı. Bu süreç 1 Aralık’a kadar devam edecek. Önümüzdeki yedi gün boyunca, dYdX ekibi 152,16 milyon DYDX’in kilidini açacak. Bu da dolaşımdaki arzın %84,41’ini oluşturacak. Bu benzeri görülmemiş arz enflasyonu, token’ın performansını büyük ölçüde etkileyebilecek büyük bir satış baskısı yaratabilir. Bu arada, CoinMarketCaps’e göre DYDX son 24 saatte %2,5 düşüşle 3,50 dolardan işlem görüyordu.

DYDX token kilidi açma. Kaynak: TokenUnlocks

İkinci sıradaki altcoin: Sei Network (SEI)

İlginç bir şekilde, RSI’ya bakıldığında, Sei Network (SEI) önümüzdeki hafta işlem yapmaktan kaçınmak için en “aşırı alım” kripto para birimlerinden biri olarak öne çıkıyor. Verileri CoinGlass’ın Göreceli Güç Endeksi ısı haritası sağlıyor. Bu katman-1 Blockchain’in 2023 yılında piyasaya sürülen yerel tokenı, 4 saatlik grafikte göstergesi için 77,62 puan ve günlük zaman diliminde 79,23 puan gösteriyor. Bu arda altcoin, yazı sırasında son 24 saatte %4,4 kayıpla 0,2316 dolardan işlem görüyordu.

Kripto Piyasası RSI 24 Saatlik Isı Haritası – Sei Network (SEI). Kaynak: CoinGlass

Listenin son sırasında Gas (GAS) var

SEI’ye benzer şekilde, Gas (GAS) da günlük grafikte 79,83 RSI ile aşırı alım sinyalleri gösteriyor. Bununla birlikte, 4 saatlik RSI, yatırımcıların günlük işlemlerle kısa vadeli fiyat hareketi için göz önünde bulundurması gereken gücü ve biraz momentumu ortaya koyuyor. GAS, NEO Blockchain işlem gaz ücretlerini ödemek için kullanılan token olarak talep görüyor. Ayrıca, temel başarısı doğrudan NEO’nun benimsenmesine bağlı. Yazı sırasında altcoin, günlük %1 kayıpla 8,70 dolardan el değiştiriyordu.

Kripto Piyasası RSI 24 Saatlik Isı Haritası – Gas (GAS). Kaynak: CoinGlass

Kripto para piyasası öngörülemez olsa da, dikkatli olmak ve stratejik analiz yapmak kilit önem taşıyor. Mevcut veri ve analizlere göre yukarıda bahsettiğimiz 3 altcoin önümüzdeki hafta daha yüksek risk taşıyor.

Makaledeki görüşler ve tahminler uzmana ait olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Kriptokoin.com olarak yatırım yapmadan önce mutlaka kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir