İsrailli Bakan’dan skandal açıklama: Gazze’de yaşamak istiyorum

İsrail’in Maariv gazetesinde yer alan habere göre, Ben-Gvir, yaklaşık 8 aydır saldırı altında olan Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilerin göç ettirilmesiyle ilgili yerel basına konuştu.

Gazze’de yaşayan yüz binlerce Filistinliye “gönüllü göç” çağrısında bulunan Ben-Gvir, Gazze Şeridi’nde geniş alanlarda yerleşim birimlerinin inşasını istedi.

“MÜMKÜNSE GAZZE’DE YAŞAMAK İSTİYORUM”

Savaştan sonra Gazze Şeridi’nde kontrolün başkasında değil, tamamen İsrail’de olması gerektiğini savunan Ben-Gvir, “Mümkünse Gazze’de yaşamak istiyorum. En öncelikli şey Filistinlileri gönüllü göçe teşvik etmektir. Yüz binlerce Filistinlinin göç etmesi durumunda yerleşim birimlerine geri dönmenin ötesinde geniş alanlara açılma imkanı olacak.” diye konuştu.

Ben-Gvir’in başını çektiği İsrailli aşırı sağcı Bakanlar, sık sık Gazze’de yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşa edilmesi çağrısı yapıyor.

Batı Kudüs’te ocak ayı sonunda Gazze’de yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri kurulması için konferans düzenlenmiş, Ben-Gvir başta olmak üzere çok sayıda İsrailli Bakan da bu toplantıya katılmıştı.

KAYNAK: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir