Muhittin Böcek: Kepezliler makamın gerçek sahibini istiyor

ANTALYA – Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bugün Muhittin Böcek başkanlığında gerçekleştirilen mayıs ayı meclis oturumunda, teleferik kazasının ardından tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün boş koltuğuna konan fotoğrafı ve ‘Mesut Kocagöz yalnız değildir’ yazısı dikkat çekti. Teleferik kazası gündeminin de yer aldığı meclis toplantısında CHP grubundan Kocagöz’ün serbest bırakılması talepleri yükseldi.

BÖCEK: İNŞALLAH ADALET KISA ZAMANDA TECİLLİ EDECEK

Mesut Kocagöz’ün tutukluluk halinin sonlandırılması çağrısı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Kepezli hemşehrilerimizle birlikte makamın gerçek sahibinin Kepez Belediye Başkanlığı makamına, görevinin başına gelmesini bekliyoruz. İnşallah adalet kısa zamanda tecelli edecek ve Mesut Kocagöz Kepez’de görevinin başında olacaktır” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek

‘OLMASI GEREKEN YER CEZAEVİ DEĞİL’

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve CHP il yönetimi de Mesut Kocagöz’ün tutukluluğunun protesto edildiği meclis toplantısını CHP sıralarından takip etti. CHP İl Başkanı Kamacı ve CHP grubu adına kamuoyuna yapılan açıklamayı okuyan Büşra Dirgen Özdemir, “Öncelikle bir kez daha 12 Nisan tarihinde meydana gelen elim kazada kaybettiğimiz vatandaşımıza Allah’tan rahmet yaralanan ve mahsur kalan vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz. 14 Nisan’da bilgisine başvurulmak üzere adliyeye davet edilen Kepez Belediye Başkanımız Sayın Mesut Kocagöz’ün haksız ve hukuka aykırı olarak tutuklanması vicdanları rahatsız eden, yaralayan bir karardır. Mesut Kocagöz’ün olması gereken yer cezaevi değil, Kepez Belediye Başkanlığı makamıdır” dedi.

‘ADALETE İNANCIMIZ ZEDELENDİ’

Kocagöz’ün tutuklu yargılanmasını ‘haksız ve hukuksuz’ bir karar olarak değerlendiren Özdemir, “Yarım gün içinde hazırlanmış ön rapor ve bir kısım şüphelilerin beyanları neticesinde kazayla ilgili hiçbir görev ve sorumluluk bağı bulunmamasına rağmen tutuklanması ve yine 4 Mayıs tarihinde dosyaya sunulan bilirkişi raporunda belirtilen başkanımızın lehine unsurlar gözardı edilerek delil karartma ve kaçma şüphesi bulunmadığı halde tutukluluk halinin devamı, adalete olan inancımızı zedelemektedir” ifadelerini kullandı.

‘BİLİRKİŞİ RAPORUYLA TEYİT EDİLDİ’

Özdemir, teleferik kazasıyla ilgili devam eden dava sürecine ilişkin de şu notları paylaştı: “Tutuklama kararı olmaksızın da soruşturmayı yürütebilecek olan adli mercilerin niçin tutuklama tedbirlerine başvurduklarını ve hala neden ısrarla bu yanlışı devam ettirdiklerini anlamak mümkün değildir. Meydana gelen kazada Mesut Kocagöz’ün hukuki sorumluluğunun olmadığı aşikardır ve bilirkişi raporuyla da kesinlik kazanmıştır. Kocagöz’ün 28 Kasım 2023 tarihinde ANET A.Ş. bünyesindeki görevinden istifa etmiş olması, istifasına kadar olan süreçte teleferiğe ait tüm bakımların eksiksiz yapılmış olması, görev yaptığı süre içinde her hangi bir kazanın yaşanmamış olması bunun en büyük delillerindendir ve bilirkişi raporuyla da teyit edilmiştir.”

‘KOCAGÖZ KAZANIN BAŞ AKTÖRÜ GİBİ LANSE EDİLDİ’

Kazayla ilgili geçtiğimiz günlerde hazırlanıp mahkemeye sunulan bilirkişi raporunun CHP grubunun ‘Kocagöz’e tutuksuz yargılama’ talebini destekler nitelikte olduğunu savunan Büşra Dirgen Özdemir, şöyle devam etti: “Savcılık tarafından, aralarında profesör ve doçentlerin de olduğu, alanlarında uzman 9 kişilik bir heyetten bilirkişi raporu alınmıştır. Bu bilirkişi raporunda da Mesut Kocagöz’ün kaza tarihinde görevde olmadığı, görev süresince herhangi bir kazanın vuku bulmadığı, kendisinin sorumluluğu olmadığı vurgulanmış ancak lehine olan deliler dikkate alınmaksızın bütün dosya sanki Kocagöz’ün aleyhine yorumlanarak kendisi kazanın baş aktörü gibi lanse edilmiştir.”

‘650 BİN KEPEZLİNİN İRADESİNE KİLİT VURULDU’


Özdemir kamuoyuna da çağrı yaptı: “20 yıldır verdiği emek ve mücadelenin sonucu olarak kazandığı Kepez Belediye Başkanlığı makamı başkanını beklemekte. Görevini icra edememesi sebebiyle kendisinden hizmet bekleyen 650 bin Kepezli vatandaşımızın iradesine de kilit vurulmaktadır. Elim olayda gerçekten ihmal ve kusuru bulununlar var ise yargılanmanın süratle sonuçlanması en büyük dileğimiz. Ancak başkanımızın bir an evvel görevini başına dönmesi ve Kepez halkına hizmet etmesi hem hukuken olması gereken hem de kamuoyu vicdanının beklentisidir. Hukukla izah edemediğimiz, siyasi olduğunu düşünmek dahi istemediğimiz bu karara karşı bir aydır verdiğimiz hukuk mücadelesinde demokrasiye, adalete ve halk iradesine inanan herkesi sesimize ses olmaya davet ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir