Öldüren kumpirden salmonella çıktı

İzmir’de Zehirlenerek Hayatını Kaybeden Kadının İşletme Sahibi Tutuklandı

İzmir’in Buca ilçesinde bir işletmede yediği kumpir sonrası zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan ve evinde hayatını kaybeden Servet Polat’ın ailesinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında iş yeri sahibi tutuklandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Aralık 2024’te Buca’daki bir kumpircide yediği kumpir sonrası sağlık sorunları yaşayan ve vefat eden Servet Polat’ın ailesinin şikayeti üzerine soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında, işletmede kumpir yiyen diğer kişilerin de zehirlenme belirtileri gösterdiği ve hastanelere başvurduğu belirlendi. Zehirlenen kişilerin şikayetleri alındıktan sonra iş yeri sahibi N.D. gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin sonuçları için beklenirken, işyerinde kullanılan malzemelerden alınan numune örneklerinde salmonella virüsünün bulunduğu tespit edildi. Salmonella, gıda zehirlenmesine neden olan bir bakteri grubudur ve genellikle kanatlı etlerde görülür.

Zehirlenme vakasıyla ilgili olarak soruşturmanın titizlikle sürdüğü belirtildi. İshalden kusmaya kadar değişen belirtiler gösteren salmonella zehirlenmesinin tedavi süreci bireyin direncine ve bakteri yüküne bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Olayın Geçmişi

Buca’da yaşayan Bahar Zeyrek ve ailesi, 28 Aralık’ta bir işletmede kumpir yedikten sonra zehirlenmiş ve hastaneye başvurmuştu. Tedavilerinin ardından eve dönen aile, aynı gün tekrar hastaneye giderek tedavi görmüş ve taburcu edilmişti. Ancak 2 gün sonra Servet Polat evinde hareketsiz halde bulunmuş, olayın ardından aile işletmeye şikayetçi olmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir