Özgür Özel, CHP’nin oy oranını açıkladı: ‘Hepsi ölçüyor, fark açılıyor’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından partisinin belediyeyi kazandığı il ve ilçelere teşekkür ziyaretlerini sürdürüyor. Özel, bugün Adana Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek ikinci kez seçilen başkan Zeydan Karalar’ı tebrik etti.

CHP lideri Özel, daha sonra belediye önünde toplananlara seslendi. Karalar’ı ziyaret geldiğini dile getiren Özel, “Bilseydik bugün miting yapardık. Bizi duydunuz, buraya koştunuz, burayı mitinge çevirdiniz. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

CHP’nin yıllar sonra birinci parti olduğunu söyleyen Özel, “Belediyeler doğru, dürüst, adil yönetildikten sonra o anahtarın adı Atatürk’ün partisini iktidara taşıyacak anahtardır. O yüzden hepimiz görevimizin bilincindeyiz. Hepimizin omuzunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetini iktidara taşıma sorumluluğu vardır” ifadelerini kullandı.

’31 MART SEÇİMLERİNDE ÇOK ŞEY YAPTIK AMA BİR ŞEYİ YAPMADIK’

“31 Mart seçimlerinde çok şey yaptık ama bir şeyi yapmadık” diyen Özel, “Kavga etmedik, kimse istiyor diye ne iktidarla ne muhalefetle ağız dalaşına girmedik. Kavgayı verdik. Kimin kavgasını verdik. 10 bin liraya mahkum edilen emeklinin, asgari ücretine zam yapılmayan emekçinin, ürünü para etmeyen çiftçinin, siftahsız dükkan kapatan esnafın, kredi kartı borcunu borçla kapatanların, atanmayan öğretmeyenlerin, staj mağdurlarının, emeklilikte kademe bekleyenlerin, emekli astsubayların, mağdur olan kim varsa onun mücadelesini verdik, vermeye devam edeceğiz. Size söz olsun, sizin derdiniz olmayan hiçbir şey benim gündemim olamayacak” şeklinde konuştu.

‘BU SENEKİ HUBUBAT ALIM FİYATI İNANILIR GİBİ DEĞİL’

Dün açıklanan hububat alım fiyatlarını eleştiren Özgür Özel, “Çay fiyatını Twitter’dan açıkladılar, burada da öyle. Açıklanacak fiyat iyi ise Cumhurbaşkanı açıklıyor, normal ise bakan açıklıyor, kötü ise birini bulup açıklatıyorlar ama dünkü buğday fiyatını açıklayan adam insan içine çıkamaz insan içine… Yazıklar olsun tweet atıp açıklıyorlar. Geçen sene buğdayın alım fiyatı 8 lira 25 kuruş, bu sene inanılır gibi değil 9 lira 25 kuruş Geçen seneden bu yana TÜİK’e göre enflasyon yüzde 80. Gerçek enflasyon yüzde 100’ün üstündeyken, yüzde 12 zam vermek vicdansızlıktır. Bu fiyata direneceğiz, isyan edeceğiz” dedi.

‘SAYIN ERDOĞAN, HAFTAYA GÖRÜŞECEĞİZ, BANA DEĞİL MİLLETE MÜJDE VER’

Emekli maaşı ve bayram ikramiyelerinin asgari ücret düzeyinde olması talebini yineleyen Özel, “Buradan hükümete sesleniyorum. Önümüzdeki hafta bir araya geleceğiz Sayın Erdoğan’la. Sayın Erdoğan’a bana değil millete bir müjde vermesini, bayram ikramiyesini bir asgari ücrete, 17 bin liraya çıkarıp gelecek hafta dağıtmasını öneriyorum” ifadelerini kullandı.

Emekliler, atanamayan öğretmenler ve çay üreticilerinin sorunları dile getirmek için mitingler yaptıklarını hatırlatan Özgür Özel, “Şimdi Adana’dan sesleniyoruz, buğday fiyatı 15 lira olmalı. Maliyetin 11 lira olduğu yerde 15 liranın aşağısını asla kabul etmiyoruz. Biz bu milletin sesiyiz, bu sesi her yerde duyuracağız” dedi.

CHP’nin oy artışının devam ettiğini söyleyen Özel, “Daha bugün ortaya çıkan anketlerde, hangi firma olursa olsun, iktidara yakın ya da uzak, hiçbirisinde partimizin oyu yüzde 30’un altında değil. 33, 34, 35 ölçüyorlar. Hiçbirinde seçim akşamına göre rakibimizle aramızda fark yok. Hepsi ölçüyor, fark açılıyor, açılıyor, açılıyor. Gazi’nin partisi birinci parti oldu, burada duruyor, çalışıyor, çalışıyor, çalışıyor” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir