Sırrı Sakık’ın Tutuklanan Oğlu Cenk Sakık’ın İfadesi: Kendimi Korudum

Ankara’da silahlı yaralama olayına karıştığı iddiasıyla DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu Cenk Sakık savcılığa teslim olarak tutuklandı.

Duvar’dan Ferhar Yaşar’ın haberine göre, Cenk Sakık savcılıkta verdiği ifadesinde, “Önce ailemle ilgili söz söylediler, sonra üzerime yürüdüler. Ben de kendimi korumak için yere ateş ettim. Bir kişi bacağından yaralandı” dedi.

Sırrı Sakık’ın oğlu Cenk Sakık, olayın ardından avukatı Bişar Alınak ile Ankara Cinayet Büro Amirliği’ne giderek ifade verdi. Cenk Sakık, ifadesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Cenk Sakık, savcılıkta verdiği ifadede şunları anlattı:

“Beykoz Çorbacısı isimli iş yerinden ara ara evime sipariş veririm. 2 hafta kadar önce de sipariş vermiştim. Ancak teslimat sırasında bir çok karttan denenmesine rağmen ödeme yapılamamış. 2 gün önce bu iş yerinden bir kişi beni arayarak 2 hafta önceki siparişime ait ödemem gereken borç olduğunu söyledi. Dün saat 04.00 sıralarında hem hesabı ödemek için hem de yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırmak amacıyla iş yerine kendi aracımla gittim. İş yerine gittiğimde kasada bulunan ismini bilmediğim kişiyle konuşmaya başladım. Ödemem gereken 1.500 TL’yi kredi kartımla ödedim. Bu iş yerine gidip gelmem nedeniyle, güvenlik olarak çalışan Murat isimli şahsı selamlaşmamdan dolayı simaen tanırım ancak herhangi bir yakınlığım yoktur. Bu kişi kasada bulunduğum sırada benim yanıma gelerek ‘Ben senin rahmetli annenin cenazesine gelmiştim’ şeklinde söz söyledi. Ben kendisine herhangi bir yanıt vermedim.”

‘PİŞMANIM, MAĞDURİYETİNİ GİDERMEK İSTERİM’

İş yerinden çıktığı sırada Murat isimli kişinin de kapıda olduğunu aktaran Cenk Sakık şöyle devam etti: “Kendisine ailemle ilgili bu tarz söylemlerde bir daha bulunmamasını söyledim. Ancak kendisi bana ‘Ben senin rahmetli kardeşini de tanırım, onun da taziyesine gelmiştim’ şeklinde söz söyledi. Ben kendisini biraz önce uyarmama rağmen neden böyle konuştuğunu sorduğum sırada aramızda bir itişme oldu. Daha sonra bana yumruk attı. Kapıda bulunan diğer kişilerin de bana saldıracağı düşüncesiyle belimde bulunan ruhsatsız tabancayı çıkarttım. Daha sonra üzerime doğru gelmeye devam etmesi nedeniyle yere doğru 6-7 el ateş ettim. Daha sonra öğrendiğim üzere Murat bacağından yaralanmış. Avukatım ile birlikte olaya ilişkin ifade vermek üzere emniyete gittik. Yaralanan kişinin mağduriyetini gidermek isterim. Böyle bir olayın yaşanması beni üzmüştür. Olay nedeniyle pişmanım.”

‘MAHKEME BASKI ALTINDA BIRAKILDI’

Cenk Sakık’ın avukatı Bişar Abdi Alınak müvekkilinin bir saldırıyı savuşturma maksadıyla hareket ettiğini, davranışının bu yönde olduğunun ilk incelemelerde de doğrulandığını belirterek “Ceza kanununun değil tepkilerin gözetildiği bir kararla tutuklanmıştır” ifadesini kullandı. Alınak şunları söyledi:

“Bu tutuklama hukuki değil. Müvekkilim, Sırrı Sakık’ın oğlu olmasından dolayı mahkeme baskı altında bırakılmıştır. Müvekkilimin söz konusu olayda zarar gören kişiye yönelik bir saldırı kastı taşımadığı, bir saldırıyı savuşturma maksadıyla hareket ettiği, ilk incelemelerde de doğrulandı. Defalarca şahit olduğumuz, sosyal medya güdümüyle hüküm verilmesi garabeti bu üzücü olayda da bir kez daha karşımıza çıktı. Müvekkilim ceza kanunu ve muhakemesinin değil tepkilerin gözetildiği bir kararla tutuklanmıştır. Yetmezmiş gibi kendi rızasıyla, avukatı eşliğinde ifadeye giden müvekkilin kaçtığı iddiası dahi dolaşıma sokulmuştur. Olaya ilişkin taraflı ve kasıtlı paylaşımlara itibar edilmemeli.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir