Instagram çöktü mü? Erişim sorunları yaşanıyor

Popüler sosyal medya platformu Instagram, şu an itibarıyla erişim sorunları yaşıyor. Kullanıcılar, Instagram’a neden giremiyorum ve Instagram çöktü mü gibi sorularla sosyal medyada gündem oluşturdular. Peki Instagram neden çöktü? İşte detaylar…

Instagram çöktü mü? Kullanıcılar platforma giremiyor

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarında Instagram, son birkaç dakikadır erişim sorunları yaşıyor. Android ve iOS kullanıcıları akıllı telefonlarında akış yenilemiyor hatası alıyor. Hatta bazı cihazlarda uygulama açılmadan kapanıyor ve hata veriyor. Üstelik yalnızca Türkiye değil, tüm dünyadan buna benzer raporlar geliyor. Peki Instagram çöktü mü?

Meta’ya ait Instagram, dünya genelinde erişim problemleriyle karşı karşıya. Henüz şirketten resmi bir açıklama gelmemiş olmasına rağmen, saat 22:00’den bu yana global çapta kesintiler yaşandığı rapor ediliyor.

Uygulamaların hizmet takibini yapan Downdetector’a göre, Instagram için erişim sorunları küresel çapta artmış durumda. Özellikle ABD’de, 22:00’denn sonra çok fazla kullanıcı platforma erişim sağlayamadıklarını bildirdi.

Instagram sayfa yenilenemiyor hatasının çözümü var mı?

Ne yazık ki kullanıcıların Instagram sayfa yenilenemiyor hatasını çözmek için yapabilecekleri pek fazla şey yok. Bunun en büyük nedeni ise sorunun sistemden kaynaklanması. Ancak uygulamanın önbelleğini ve verilerini tamamen silmek problemi ortadan kaldırabiliyor.

  • Telefonunuzdan Ayarları açın.
  • Yüklü tüm uygulamaların yer aldığı bölüme ulaşın.
  • Listeden Instagram’ı bulun.
  • Ardından Önbelleği Temizle ve Verileri temizle düğmelerine basın.

Ülkemizde de benzer bir durum yaşanıyor. Kullanıcılar, Instagram’a erişemediklerini belirterek, Facebook ve Twitter gibi diğer sosyal medya platformlarında şikayetlerini dile getiriyorlar. Kesintinin nedeni ise henüz belli değil.

Peki siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Instagram’a erişim sorunu yaşadınız mı? Görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir